SEO nedir

SEO Nedir? SEO Tanımı, Anlamı ve Açıklaması

SEO nedir? Bir sokak röportajcısı tarafından SEO ne demek sorusu halka sorulmuş ve birbirinden ilginç cevaplar alınmış. Öyle ki cevaplar arasında ‘arabanın yürümesini sağlayan motor’ bile yer alıyor. SEO denince ilk başta ne kadar CEO olarak anlaşılsa da ikisi farklı şeylerdir.

SEO nedir?

SEO Nedir? SEO arama motoru optimizasyonu anlamına gelir. SEO çeşitli arama motorlarının algoritmalarına yani göre site içi ve site dışı çalışmalar yapıp üst sıralarda yer alan arama sonuçları arasında olmak için yapılan çalışmaların tümüdür.

Peki ama SEO kelime anlamı ne? SEO kelimesi aslında İngilizce bir kelimenin baş harflerinden oluşmuştur. SEO açılımı ise Search Engine Optimization’dır. Türkçe anlamı; arama motoru optimizasyonudur.

SEO, ücretli olmayan arama motorlarının doğal sonuçlarında web sitelerinin elde etmek istediği görünürlüğünde veya etkileşimde etkili olan bir süreçtir diyebiliriz. Web sitelerinin içerikleri arasındaki başarı rekabeti için bir araç olarak kullanılan SEO araştırılma popülerliği, doğru içerik hazırlama, okuyucuya verimli içerik sunmak açısından oldukça önemli bir araçtır. Sitenin daha iyi sıralamalarda yer alması ve daha fazla kitleye ulaşabilmesi için kullanılan yöntem, araç, süreç gibi kelimeler SEO anlamı taşır denebilir.

Godaddy SEO Açıklaması

SEO neler içerir?

Elbette SEO sadece anlamıyla ibaret değil. SEO özellikleri, içerdiği önemli alanlar web sitenizin sıralamasının yükselmesi yardım eden etmenler arasında yer alıyor. öncelikle anlamsal içerikler ile bağlantılı olan SEO tarama verileri, yapısal veriler ve takip verilerini içerir. Yani özgün bir içerik oluşturmanın ardından uygun arama şekli ve benzer veriler derlenir. Bunun yanı sıra sesle arama da oldukça önemli bir etkendir. Bunların yanı sıra mobil index ve link yapısı SEO için önem arz eder.

SEO nasıl yapılır?

SEO yapabilmek veya uygulayabilmek için özgün, merak edilen ve aranan bir içeriğe sahip olmamız gerekir. Buna içerik veya yapı diyebiliriz. Uygun ve bağlantılı diğer veriler taranır, daha sonrasında doğru başlık kullanımı, ana anahtar kelimeler ve yan kelimeler ile içerik denetlenir ve güçlendirilir. İçerik optimizasyonu dediğimiz aşamada anahtar kelimelerin araştırılması ve doğru yerlerde, doğru şekillerde kullanılması gerekir. İçeriğin güncel olması bu aşamada yer alır. İçeriğin zenginleştirilmesi için özellikle Facebook, Youtube, Instagram gibi sosyal medyalara bağlantı vermemiz, Google’ın bizim işletmemiz olduğunu unutmamamız gerekir. Backlinkler (özellikle kaliteli olup olmadığı) , anchor text yani bağlantı metinleri, bağlantı miktarı ve özellikleri mutlaka kontrol edilmelidir. Tüm bunların başarılı bir şekilde yerine getirilmesi; doğal trafik, hızlı index alma ve elbette başarı anlamına gelir.